Oameni de Valoare

Reconstrucția morală continuă.

 • Propune Oameni de Valoare
 • Ediția 7
 • Propune idei de valoare
 • Avem nevoie să ştim că există exemple de urmat, oameni care au excelat prin calităţile lor profesionale, puse în slujba societăţii.
 • Fără contribuţia fiecăruia dintre noi, viaţă socială, economică şi culturală a oraşului nostru este supusă hazardului, fiind pasibilă de regres.

Ecaterina Rupesac

» Academic | 62 comentarii | Acorda un calificativA fost propusă de către constănțeni la cea de-a treia ediţie “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”, la secţiunea Academic. Citește mai jos argumentele care susțin propunerea acesteia și alătură-te grupului de susținători.

Adauga un comentariu

Comentarii

 1. Portretul unui profesor adevărat are de multă vreme un nume, cel puţin în Constanţa. Nu este nevoie de prea multe cuvinte, pentru că foarte mulţi copii au devenit Oameni datorită acestui dascăl. Doamna Ecaterina Rupesac nu oboseşte niciodată când vine vorba despre educaţie şi nu numai. Credeţi-mă pe cuvânt, pentru că în preajma acestui Om, înveţi rapid lecţia de omenie. Doamna profesor este, fără doar şi poate, un om de valoare pentru Constanţa.

 2. Am admirat, de câte ori am fost în preajma doamnei Rupesac, stăpânirea de sine, capacitatea de sinteză, calităţile de bun organizator, extraordinara capacitate de a surprinde esenţialul, dăruirea prin care tot ceea ce face capătă valoare.
  Apreciez şi modul în care a reuşit să se implice în activităţi de seamă, care fac ca învăţământul constănţean să fie cunoscut dincolo de graniţele sale fizice, geografice.
  Vă doresc mult spor în toate şi să fiţi mereu la fel de neosbosită!

 3. Sa descriu un astfel de OM in cuvinte nu este foarte greu, pentru ca as folosi doar calitatile sale (si toate la superlativ). Se poate sa aiba si defecte (ca orice om) insa nu pot “intuneca” personalitatea sa. Un OM care transmite emotii, care reuseste sa te fac sa intelegi si cel mai “complicat” lucru, care te face sa zambesti, sa si plangi cand stii ca ai gresit, recunoscand ca poti sa mergi mai departe, trecand peste…, un OM care creeaza tot timpul pentru ca asa-i natura sa, nu accepta monotonia, si nici ipocrizia. Este “omul potrivit, la locul potrivit”, spun eu, pentru ca l-am intalnit. Ma bucur enorm ca drumurile noastre s-au intersectat pentru ca am avut, si cu siguranta voi mai avea de invatat multe lucruri de la Doamna Ecaterina Rupesac. Saru`mana “tanti Cati”. Va pup dulce. Nu tocmai academic, dar sincer.

 4. Doamna Rupesac Ecaterina este un om cu un suflet mare si o putere de munca imensa. Mi-as dori sa fie finalista pentru ca o merita din plin.

 5. Eu din Bihor doamna prof.Ecaterina Rupesac din Constanța,ne-am întâlnit la Deva la cursul*Educația economică în clasele primare*.De la prima întâlnire d-a prof.a lăsat impresia unui dascăl delicat,dedicat în totalitate profesiei,un om de valoare care trebuie promovat numaidecât,pentru ca învățământul românesc sî se așeze acolo unde-i este locul din negura vremii.Tot respectul și mult succes.

 6. Ne cunoaştem de peste 40 de ani, de pe băncile Liceului pedagogic Constanţa. Am admirat tot timpul tenacitatea cu care şi-a păstrat calitatea de dascăl de nota 10. Toată consideraţia şi preţuirea pentru DASCĂLUL şi OMUL Katy!

 7. Un învăţător dedicat acestei profesii. Mă bucur că am avut prilejul să o cunosc.

 8. Ma inchin in fata Doamnei Ecaterina…aveti un suflet bun,asa cum este un adevarat invatator….Meritati cele mai frumaoase cuvinte si sa fiti printre oamenii de valoare a Constantei, bravo !!!!

 9. Un OM care a modelat destinele invatamantului constănțean prin educatie, cultura, disponibilitate, intelegere,devotament,daruire,adevar,prietenie!
  DA !!!UN OM DE VALOARE!!!

 10. Un Om cu adevărat de valoare, căruia trebuie să-i recunoaștem calitățile și pe această cale!
  Felicitări!

 11. Un OM pentru care calitatea educatiei este vocatia paradigma existentei.

 12. O cunosc pe doamna Rupesac de pe http://www.didactic.ro si am fost onorata sa o cunosc in ipostaza de formator pentru “Educatie economica in ciclul primar”.
  Strabate dinspre dumneaei o pasiune pentru profesia de dascal si o tenacitate, cum rar se gaseste!
  Serioasa, riguroasa, perseverenta si dornica de perfectiune, doamna Rupesac este un exemplu de dascal!

 13. Am cunoscut-o pe doamna profesoara Ecaterina Rupesac pe cand eram eleva la Colegiul Pedagogic “Constantin Bratescu” si faceam practica pedagogica la clasa dumneaei. De la primele ore la care am asistat, mi-am spus ca as vrea sa am daruirea si puterea de implicare pe care le-am vazut atunci la doamna Rupesac. Mai tarziu, mi-am dat seama ca era vorba de mult mai mult. Era vorba despre VOCATIE. Doamna Ecaterina Rupesac are vocatia de a fi dascal.

 14. O cunosc pe doamna Rupesac de cand eram in Colegiul Pedagogic si aveam ore de practica pedagogica la clasa dumneaei. Inca de atunci admiram daruirea si munca neostenita cu care isi facea meseria. Atunci am inteles ca la dumneaei era vorba nu doar de meserie, ci de VOCATIE. Acesta este cuvantul potrivit cu care as descrie felul in care isi dedica timpul copiilor: cu VOCATIE.

 15. O intalnire de cateva zile intr-un loc plin de oameni calzi, mi-a dezvaluit un adevarat model de profesor demn de urmat si de catre elevi si de catre colegii de breasla. Un gand bun si un respect pe masura va trimit din tot sufletul!
  Felicitari organizatorilor pentru subiectul abordat!

 16. Un OM adevarat, un dascal DE EXCEPTIE, un exemplu demn de urmat de orice cadru didactic, mandria invatamantului constantean, pentru daruirea, entuziasmul si profesionalismul din intreaga sa cariera didactica. Este momentul recunoasterii adevaratelor VALORI creatoare de noi valori!

 17. D-na prof. Ecaterina Rupesac deschide drumul cunoașterii și al dorinței de perfecțiune tuturor cadrelor didactice care colaborează în diversele activități școlare și exrașcolare cu dumneaei.

  OM DE VALOARE nu doar la catedră ci în toate domeniile pe care le abordează.
  Avem un exemplu de urmat!

 18. E un privilegiu pentru mine prietenia Ecaterinei. De la Timisoara, maxima pretuire si admiratie pentru un OM valoros, adevarat model in toate – dascal, mama, sotie, bunica, fiica, prietena.

 19. Un cadru didactic adevarat, un prieten cum foarte rar gasesti, intotdeauna gata sa sara in ajutor. Meritele sale deosebite sunt recunoscute si la fel de mult apreciate. De aceea consider ca este un OM DE VALOARE si merita sa ii fie recunoscute meritele extraordinare!

 20. Stima, admiratie si multumire pentru un “invatator de oameni”, pentru un creator de viitor, pentru un modelator de caractere, pentru o activitate extrem de dificila, cu totul deosebita.

 21. Un om deosebit, o invatatoare iubita, o adevarata colega, catre care trimit ganduri bune si aprecierea mea pentru ceea ce face.

 22. Cadru didactic desăvârșit, mamă, soție și fiică devotată, coleg generos, altruist,empatic-așa o pot caracteriza pe d-na profesor Ecaterina Rupesac!

 23. Tot respectul si admiratia mea pentru d-na Rupesac, un om dedicat meseriei, o colega foarte apreciata, un dascal priceput!

 24. Un om dedicat profesiei sale, un pedagog valoros si dedicat muncii sale. Va multumim ca ne invatati copii.

 25. Doamna profesor Ecaterina RUPESAC este un OM DE VALOARE in adevaratul sens al cuvantului, oameni cum rar mai intalnesti in ziua de azi. Multi ar trebui sa-i urmeze exemplul. Este o persoana care se dedica profesiei dar si copiilor, cu initiative deosebite, care pune mult suflet in ceea ce face, o persoana pe care noi o admiram extraordinar de mult! Suntem onorati si mandri ca ne ”invatati” !

 26. Pe doamna Ecaterina Rupesac o cunosc ca fiind un profesionist de valoare al invatamantului constantean si ma bucur ca au existat momente deosebite in care drumurile ni s-au intretaiat. Lucrez de peste 20 de ani, la clasa cu elevii mei, exercitiile si problemele concepute de aceasta impatimita doamna profesoara. Am siguranta corectitudinii acestora.
  Pastrez cu drag fisa de evaluare a optionalului avizat de dumneaei pe vremea cand eu nici nu ma gandeam ca o voi urma, ca metodist, in cariera de mentorat a colegilor mai lipsiti de experienta.
  M-am bucurat de sprijinul doamnei Cati la participarea elevilor mei in cadrul concursului de matematica “Arhimede”, sprijin fara de care nu as fi putut sa inving birocratia existenta in acea perioada.
  De dragul doamnei Ecaterina Rupesac m-am inscris in AIIC unde am cunoscut oameni daruiti meseriei de dascal, oameni cu calitati remarcabile, dar de o modestie rara. Va multumesc, doamna Ecaterina Rupesac, pentru experienta exemplara pe care ati stiut sa o impartasiti cu darnicie si celorlalti ! Pentru mine sunteti un model si ca om si ca dascal. Consider ca meritati din plin titulatura de “om de valoare”!

 27. O susțin cu tărie și admirație pe doamna profesoară Ecaterina Rupesac, pentru munca necontenită la nivel judetean, național si internațional, în domeniul educației. Om deosebit de pregătit, răbdător și mai ales iubitor de suflete inocente- copiii. Dascăl, în adevăratul sens al cuvântului, atât pentru elevii săi, cât și pentru noi, cadre didactice tinere. Îmi amintesc cu plăcere de orele de practică pedagogică în care ne îndruma cu înteaga sa ființă. Acum, acum când suntem cadre didactice cu experiență, ne sfătuiește, ne îndrumă și ne promovează cu aceeași dăruire. Ne- a fost , ,,mamă” pe băncile școlii și nu uită să fie și acum.
  Vă mulțumesc, Doamnă!

 28. Sunt multe lucruri pe care Doamna Ecaterina Rupesac le-a schimbat in jurul sau: oameni, mari si mici, atitudini, locuri! Se afla printre acei, din ce in ce mai putini, Oameni care au venit pe lume cu rostul clar de educa, a forma, a transforma conştiinţe, suflete, pentru devenirea iluminata a umanitatii. O parte din ceea ce sunt ii datorez… Multumesc, Cati!

 29. Felicitari! Un OM intre oameni! Cu adevarat un OM de valoare al Constantei!

 30. Doamna profesor Ecaterina Rupesac are vocatia de dascal, se daruieste cu dragoste si responsabilitate muncii sale transferand copiilor nostrii cunostintele necesare pentru a ajunge Oameni de Valoare asemeni dumneaei.

 31. Mă bucur că am cunoscut acest OM DE VALOARE. Este mamă, soție, bunică, cadru didactic implicat în foarte multe acitivități … și toate le face exemplar, cu pasiune, cu dăruire.

 32. Nu o cunosc personal pe doamna profesor Rupesac,cunosc ,însă,implicarea domniei sale în ceea ce înseamnă învăţământul constănţean.Sunt oameni pe care Dumnezeu i-a trimis pe Pământ să sfinţească locul…şi doamna profesor este unul dintre acei oameni .Succes!

 33. Nu o cunosc personal pe doamna profesor Rupesac.cunosc ,însă,implicarea domniei sale în ceea ce înseamnă învăţământul constănţean.Sunt oameni pe care Dumnezeu i-a trimis pe Pământ să sfinţească locul…şi doamna profesor este unul dintre acei oameni .Succes!

 34. Doamna Rupesac se numara cu siguranta printre oamenii de valoare ai invatamantului romanesc. A demonstrat totdeauna seriozitate, profesionalism, daruire si talent pentru profesia de dascal!

 35. Un profesor si un OM de nota 10!
  Un adevarat invatator, Domnu’ Trandafir in varianta feminina!

 36. Invatamantul constantean se mandreste cu un asemenea OM de VALOARE. Este “omul potrivit, la locul potrivit”, dascalul adevarat, inimos, creativ, entuziast, competent si profesionist, acel dascal pasionat de tot ceea ce face de la care toti am invatat ceva, fiind un model atat pentru elevi cat si pentru colegi.

 37. Felicitari pentru nominalizare! Consider ca este o recunoastere a muncii de o viata dedicata educatiei , formarii cadrelor didactice, cercetarii . Succes!

 38. Daruire pentru semeni( copii si adulti), seriozitate, responsabilitate,minutiozitate, talent,empatie respect… sunt doar cateva din atuurile ce o fac pe doamna Rupesac OM DE VALOARE. Ne mandrim cu astfel de oameni.

 39. Un om valoros ce a sustinut permanent invatamantul constantean!

 40. O cunosc de zeci de ani pe Cati Rupesac si asa este dintotdeauna. O entuziasta, o pasionata, o responsabila, o dascalita verticala, corecta, talentata. Sunt sarace cuvintele pentru a descrie un astfel de Om.

 41. In sufletele multora dintre noi este un OM DE VALOARE din toate punctele de vedere. I se cuvine sa-i fie recunoscut acest merit.

 42. Este atat de devotata scolii si implicata in ceea ce face incat se pune pe planul doi din cauza asta.
  De ani buni ne trimite si la Cluj “Revista de matematica si informatica” pe care de-a drepul o iubeste, culegeri pe care le folosim cu succes la clasa, invitatii la concursuri, proiecte, parteneriate si tot felul de actiuni pe care le desfasoara. Am colaborat foarte bine de cand ne cunoastem (si sunt cativa ani buni!), am fost si referent al uneia din culegerile sale, i-am asistat si la lectii spectaculoase, am vazut “pe viu” cat o indragesc elevii si parintii acestora. De mine ce sa sa zic…? Suntem prietene de cand ne-am intalnit si ii multumesc pentru asta!
  Cu adevarat “om de valoare”, nu numai al Constantei, al tarii intregi!

 43. CELE MAI BUNE CULEGERI DE MATEMATICA SUNT SEMNATE RUPESAC.

 44. Sunt mandra ca esti prietena mea o doamna care merita tot respectul.

 45. “mai bine mai tarziu, decat niciodata!” La cate realizari are d-na Rupesac era si timpul sa fie aici! Mult succes!

 46. Ecaterina Rupesac este cu adevarat un om de valoare intrunind toate calitatile , foarte bun profesor , foarte bun pedagog , o mama desavarsita , o sotie exemplara . Constanta se poate mandri cu oameni ca ea .

 47. Un OM DE VALOARE nu necesita neaparat descriere si elogii pentru ca asa este el cu adevarat si iti dai seama de acest lucru la scurt timp dupa ce l-ai cunoscut. Tot la fel pot sa spun despre d-na profesor Ecaterina Rupesac care ESTE un OM DE VALOARE in adevaratul sens al cuvantului. Cat este de mare Constanta deseori mi-a fost dat sa realizez cat este de cunoscuta si foarte apreciata doamna profesor pentru meritele sale de cadru didactic deosebit si dedicat muncii sale dar si ca om de o calitate extraordinara. Meritele sale deosebite sunt recunoscute nu numai in judetul Constanta dar si in foarte multe alte judete din tara si la fel de mult apreciate. De aceea consider ca este un OM DE VALOARE si merita sa ii fie recunoscute meritele extraordinare!

 48. Doamna Rupesac este persoana care m-a invatat sa iubesc matematica ! Este intr-adevar un om de valoare a orasului Constanta !

 49. “Un profesor e o lumina
  A unui soare cald si blind
  Un inger care protejeaza,
  Un dor Dumnezeesc si sfint.”

  Un OM de valoare!

 50. Un profesor care face totul cu multa implicare cu multa pasiune, un parinte adevarat pentru fiecare copil cu care s-a intalnit profesional.
  Doamna profesor Rupesac este un OM de Valoare!

 51. ,,A educa însemnă a fi un artizan al personalităţii, un poet al inteligenţei, un semănător de idei.” (Augusto Cury – Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi)

 52. Oamenii de valoare sunt printre noi,dar din cauza ca traim in secolul vitezei nu mai avem timp sa-i vedem,remarcam….asa ca pentru munca, sacrificiul,timpul pe care le-a depus Ecaterina Rupesac pentru oamenii din jurul ei (familia si sutele de copii care i-au trecut prin mana)merita sa fie ridicata la rangul de Om de Valoare……

 53. Atunci cand este printre copii doamna straluceste. Se vede foarte clar aura. Ne cunoastem de prea putin timp ca sa pot explica, dar se intampla.

 54. D-na prof. Ecaterina Rupesac este în primul rând un om deosebit, este un cadru didactic dedicat, perfecţionist şi în acelaşi timp extrem de apropiat de elevi şi colegi. De la dânsa am avut foarte multe lucruri de învăţat şi o apreciez pentru tot ceea ce este şi tot ce mi-a transmis de-a lungul anilor.
  Consider că este cu adevărat un om de valoare, căruia trebuie să i se recumoască meritele.

 55. In vremuri atat de tulburi care ne incearca increderea de sine si speranta, avem nevoie de oameni dedicati scolii, asa cum o face cu atata daruire doamna Ecaterina Rupesac.

 56. Eu din Cluj-Napoca, doamna profesoara Ecaterina Rupesag din Constanta, ne-am intalnit ocazional, de cateva ori, dar suficient pentru a-mi da seama de alesele calitati ale acestui dascal. Cand am avut prilejul de-ai cunoaste si familia, la dansa acasa, intuitia mea s-a adeverit. Rafturi intregi cu materiale de specialitate, pentru invatamanul primar ( si nu numai), pe prim loc clasandu-se cele de matematica. Si alte rafturi, cu multe reviste si culegeri, pe coperta multora din ele, figurand si numele dansei, fapt ce mi-a atras atentia. Observandu-mi privirea intrebatoare, mi-a confirmat ca DA, scrie si dansa, are chiar publicate lucrari de specialitate si nu numai, dar ii antreneaza si pe elevi, fie ei si mici, sa rezolve probleme din culegeri si sa trimita si ei, de-ale lor, la reviste. Mi-a mai spus ca-si iubeste foarte mult elevii si se preocupa de ei si-n afara lectiilor, organizand cu acestia numeroase concursuri si alte activitati, pentru a le stimula spiritul de competitie, de creatie si imaginatie, memoria si dorinta de a castiga.
  Era atat de serioasa si convingatoare d-mna profesoara, si tot pe-atat de modesta, cand mi-a relatat aceste lucruri, incat mi-am zis ca “ferice” de elevii pe care-i instruieste si educa si de scolile unde profeseaza!
  Alaturi ii este d-mnei Ecaterina si extraordinarul sot, care se ocupa cu draga inima de multe din problemele casei, ca sotia s-aiba timpul necesar si buna dispozitie pentru desavarsirea vocatiei profesionale. Si mandre de o astfel de mama si de familia din care fac parte, sunt si cele doua fiice, bine crescute si educate.
  Colegii d-mnei profesoare, parinti si alti constanteni, care-i cunosc indeaproape valorile, vor putea spune mai multe si mai concret la adresa dansei.
  Ceea ce eu am scris, sunt doar parerile mele personale si convingeri, in acelas timp, formate in putinele si scurtele noastre intalniri, pe care, as fi fericita sa le acceptati.
  Fara indoiala, prin tot ceea ce face pentru elevi, scoala, oras, doamna profesoara Ecaterina Rupesac se va numara printre OAMENII DE VALOARE ai orasului Constanta.
  Ii doresc succes!

 57. Un cadru didactic excelent , un bun organizator , a avut foarte multe parteneriate atat in tara cat si in strainatate in sfera de activitate . Orasul Constanta se poate mandri cu astfel de cadre didactice care au depus suflet in munca pe care a facuto-o atat la clasa cat si in particular cu parinti . Cunosc din activitatea d-nei Rupesac Ecaterina ,avand parteneriate impreuna in timpul activitati mele in invatamant . Este preşedinta Asociaţiei Învăţătorilor şi Institutorilor Constănţeni .

 58. Sunt oameni care merita tot respectul si aprecierea noastra!

 59. O mama exemplu , o sotie iubitoare , un pedagog desavarsit , un prieten adevarat si multe alte calitati gasesti la d-na Rupesac Ecaterina ingemanate . Activitatea impresionanta pe altarul invatamantului romanesc o recomanda ca o persoana demna de urmat de constanteni si nu numai . UN OM DE VALOARE .

 60. “Se stie ca un profesor bun este cel care te face ca lucrurile mai grele sa ti se para usoare.”
  Doamna profesor Ecaterina Rupesac este profesorul care isi foloseste experienta, inteligenta si cunoasterea pentru a oferi copiilor libertatea de a-s crea propriile valori, dreptul de gandire critica si creativa. Le acorda copiilor libertatea de a gandi, de a actiona si de a domina lucrurile prin inteligenta, adevar si dragoste.
  Este “mama-profesor” care deschide granitele cunoasterii si aspiratiei educationale ale copiilor, formand o parte din viitorii oameni de valoare ai Constantei.

 61. Dna profesor pentru invatamantul primar Rupesac Ecaterina este un om dedicat muncii sale, perseverenta si dragostea pentru ceea ce face fiind mai presus de orice.
  Prin meseria sa de cadru didactic, a transmis si transmite tuturor cunostintele necesare pentru a deveni ei insisi niste oameni de valoare.
  Asadar merita sa i se recunoasca munca,talentul si generozitatea aratate prin implicarea atat in propriile creatii valoroase apreciate de specialisti, cat si in descoperirea si promovarea tinerelor talente, viitori oameni de valoare.
  De asemenea este una din persoanele care au ajutat invatamantul constantean sa evolueze, remarcandu-se atat la nivel local,national cat si international prin implicarea in proiecte si parteneriate.

The requested content cannot be loaded.
Please try again later.