Oameni de Valoare

Reconstrucția morală continuă.

  • Propune Oameni de Valoare
  • Ediția 7
  • Propune idei de valoare
  • Avem nevoie să ştim că există exemple de urmat, oameni care au excelat prin calităţile lor profesionale, puse în slujba societăţii.
  • Fără contribuţia fiecăruia dintre noi, viaţă socială, economică şi culturală a oraşului nostru este supusă hazardului, fiind pasibilă de regres.

Propuneri Oameni de Valoare

Propunerea 1:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Prof. Univ. Dr. Vasile Sarbu
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Distinsul domn profesor a pus bazele învăţământului universitar medical şi farmaceutic la Constanţa; a contribuit la introducerea în România a tehnicii chirurgicale laparoscopice (efectuand prima operaţie laparoscopică din tara noastra și primul transplant de celule pancreatice în diabetul zaharat insulinodependent). Profesor a multor generatii de medici, medicul a multor generatii de pacienti. Respect!
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Memorabila; o forma de recunostinta ce va ramane in amintirile laureatilor.


Propunerea 2:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Valentin Vrabie
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Rezultatele deosebite in administratia publica locala a UAT Medgidia.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Recunostinta pentru cei care se implica si dovedesc prin rezultatele obtinute ca sunt implicati in tot ceea ce implica bunastarea cetateanului!


Propunerea 3:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Teodor Danci
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Teodor Danci , elev la Colegiul National de Arte “Regina Maria”, absolvent al scolii eMenTi STAR ACADEMY , cu numeroase premii in lumea muzicii (diplome, trofee, medalii), participant la emisiuni-concurs televizate (concurent KIDSing, Next Star, Semifinalist Vocea Romaniei Junior, concurent X Factor), la emisiuni locale si nationale, cu un bogat palmares in ceea ce priveste muzica, prezent la toate evenimentele ce au loc in Judetul Constanta. Acestea fiind motivele pentru care il propun pe Teodor Danci, un exemplu pentru tinerii care vor sa mearga pe acest drum, al muzicii. Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Apreciez si sustin aceasta initiativa, votez si urmaresc acest proiect, ” Oameni de Valoare pentru Constanta “. Consider ca este benefica pentru ca noi, constantenii,  sa stim care sunt valorile Constantei si ca acesti oameni trebuie sa fie sustinuti. Va multumesc !


Propunerea 4:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Carmen Lungu
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Strabate tot judetul Constanta a educa copilasii privind igiena, batranii cu alimente. Dar ce este cel mai frumos lucru este ca nu o face doar pentru ca asa este serviciul, ci o face cu dragoste pentru ei, dragoste adevarata. Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Oamenii adevarati trebuie aratati ca exemplu, poate mai fac si altii ca ei, de aceea e o idee foarte buna ceea ce faceti de ani buni. Felicitari!


Propunerea 5:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Cojoc Marioara
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Este implicată în viața comunității atât ca și consilier cât și ca profesor universitar. A fost votată că om de valoare și cred că asta spune mai multe.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Una cu o importanță deosebită pentru comunitate.


Propunerea 6:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Simona Amanar
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Este nascuta la Constanta si a reprezentat Romania la cele mai importante campionate de gimnastica artistica. Cu un bogat palmares, este una dintre cele mai apreciate gimnaste cu care tara noastra se poate lauda – medaliata olimpica, mondiala si europeana! Cele mai frumoase victorii obtinute pe vremea cand Romania este un adversar de temut! Felicitari pentru toate realizariile si multumim, Simona!
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Laudabila


Propunerea 7:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Razvan Florea
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Razvan Florea. Merita un trofeu pt ca asociat lui se gaseste o prima medalie olimpica la masculin, obtinuta pentru tara noastra. Pentru sportivi este o mare reusita, o motivatie extrem de pretioasa pe care iata ca Razvan a stiut sa o fructifice. Din pasiunea pentru inot a s-a nascut o afacere – un bazin de inot. Elevii sai sunt campioni nationali, multi dintre ei se pregatesc pentru competitii peste hotare. Performanta este o forma de continuitate a pasiunii si o extindere a spiritului de competitie. La cat mai multi campioni, profule! (salutari de la primii tai colegi de scoala)
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Necesara


Propunerea 8:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Iliuta Floroiu
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Un mare atlet de care tanara generatie poate nu a auzit inca. Un sportiv de talie mondiala, in mod sigur un exemplu pentru aceeasi tanara generatie care astazi neglijeaza orele de educatie fizica. Un spirit de luptator care i-a adus atat de multe reusite incat si astazi, la multi ani de cand nu a mai alergat in competitii, a ramas dedicat sportului. Merita sa se afle in cei 100 de constanteni valorosi cu atat mai mult cu cat recordurile sale nationale nu au fost nici pana in ziua de azi doborate. Si au trecut mai bine de 40 de ani de atunci…
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Un motiv de a ne aduce aminte, cu recunostinta, de cei care ne fac mandri, care au scris istorie.


Propunerea 9:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Daniela Vladescu
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Institutiile de cultura au cei mai nobili directori. Sunt cei ai vremurilor trecute, cand cultura era o arta apreciata unanim, cand spectacolele erau asteptate cu nerabdare, cand biletele se epuizau repede, cand la final toata lumea povestea entuziasmata si recomanda cu caldura spectacolul urmarit. astazi, institutiile de cultura lupta sa ramana active, actorii nu beneficiaza de sprijin din partea autoritatilor iar ministerul culturii parca nici nu cunoaste problemele institutiilor. Actorii au ramas la fel de devotati, trateaza cuprofesionalism fiecare rol pe care il au in fata publicului, chiar daca rolul lor in viata culturala nu e la fel de aplaudat cum este de spectatori. Daniela Vladescu a rezistat in timp, a traversat perioade bune alternate cu cele vitrege; a luptat pentru un colectiv inchegat si a reusit sa aduca in spectacole artisti din tara sau din strainatate. putinele fonduri din care se poate organiza un program artistic nu reusesc sa acopere nevoile reale si cu toate acestea a motivat artistii, pastrandu-i aproape de scena constanteana. Dincolo de calitatea deosebita de manager, ea este un simbol al culturii romanesti, fiind o respectabila soprana.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Importanta si necesara


Propunerea 10:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Simona Halep
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: De departe, cea mai apreciata constanteanca a tuturor timpurilor este Simona Halep. Evolutia sa fantastica in tenisul mondial o recomanda ca om de valoare si, desi a castigat deja un trofeu Oameni de valoare pentru Constanta, se cuvine sa fie trecuta pe lista celor 100 de oameni la aceasta campanie. Sa fii pe 1 loc in lume, intr-o ierarhie atat de valoroasa, sa treci peste adversari atat de puternici, sa ajungi in top si sa te mentii este o evolutie de apreciat. Bravo, Simo! Los Halepones
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Prima si singura de acest gen intr-un care ar fi trebuit sa se gandeasca mai mult la ceea ce l face cunoscut…


Propunerea 11:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Maria Magiru
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Maria Magiru, director al Muzeului de Arta populara din Constanta, o iubitoare a artei si pasionata de studiul etnografiei Dobrogei – caruia i a dedicat cateva volume pretioase, merita aceasta nominalizare. Cele mai frumoase povesti ale Constantei sunt spune de cea ale carei merite ii sunt recunoscute de toti cei din bransa, si nu numai. Daca despre arta populara stiu si cei mici, si cei mari, daca muzeul este vizitat, daca traditiile stramosesti sunt cunoscute de constanteni si nu numai, este meritul doamnei Magiru – unul dintre putinii directori de institutii de cultura cu atat de multi ani de activitate.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Necesara si de apreciat.


Propunerea 12:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Corina Martin
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Turismul romanesc, in special cel al litoralului romanesc, se bucura sa aiba un promotor atat de dedicat. Nu numai functiile ocupate au facut-o sa fie atat de implicata in promovarea turismului nostru, dar si convingerile personale, ghidate de principii solide. Litoralul de la Marea Neagra ajunge mereu sa fie convingator pentru cei cu care Corina Martin intra in contact. Nu degeaba s-a ajuns la un numar atat de crescut de zboruri de pe aeroportul M Kogalniceanu, nu degeaba alte federatii de turism din afara Romaniei au ales tara noastra ca posibile destinatii, nu degeaba Romania e vazuta cu alti ochi, chiar si de romani, nu numai de straini. Este meritul ei, a carei implicare se simte anual. O apreciem si ii dorim sa nu cedeze nici la 100 de ani.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Cu un potential de stimulare a celor ce stiu ca pot si nu au luptat suficient de mult ca sa ii atinga telurile.


Propunerea 13:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Daniela Sofronie
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Avem multi sportivi cu care ne mandrim dar aprecierile mele se indreapta spre Daniela Sofronie pentru ca este un idol al copilului meu, sportiva antrenata de ea. Pentru copii este o placere sa lucreze cu ea, la fel si ea gaseste aceeasi placere in a-i antrena pe copii. Cu o bogata experienta competitionala, cu rezultate extraordinare obtinute cu echipa nationala de gimnastica a Romaniei, cu o fire optimista si cu un spirit de invingator, Daniela merita acest titlu. Constante trebuie sa isi premieze valorile iar acest proiect poate face acest lucru.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: De apreciat si important pentru laureati.


Propunerea 14:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Doina Pauleanu
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: De mai bine de 40 de ani este figura emblematica a muzeografiei de la malul marii. Intreaga ei cariera a muncit pentru afirmarea culturii dobrogene nu numai in spatiul dintre dunare si mare ci pe teritoriul intregii romanii. Consider ca ar trebuii sa stea in fruntea listei de oamenii de valoare.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Initiativa ne ajuta sa cunoasrem valorile nu numai cele din jurul nostru ci de pe intreg teritoriu constantean.


Propunerea 15:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Stefan Costache
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Am ales sa propun OMUL Stefan COSTACHE datorită faptului ca în urmă cu patru ani a reușit să readucă la viață Observatorul Astronomic din Constanța. Este presedinte al Asociatiei Club Astronom Experience prin intermediul căreia susține lecții de astronomie si nu numai, pentru tinerii pasionati de acest domeniu fascinant.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Este o inițiativă lăudabilă ce aduce un plus valoare orasului nostru. Felicitări!


Propunerea 16:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Adrian Gemanaru
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Lupta pentru copii cu autism și a dezvoltat proiecte unice in Romania, plaja terapeutica, Alerg 24 de ore pentru autism. E un om deosebit!
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: O Gala adevărată, care vine într-un moment deosebit!


Propunerea 17:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Alina VASEA
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Alina este inima si sufletul proiectului “Daruieste aripi”. Toata lumea a auzit deja de binele pe care il face aceasta Asociatie copiilor. Este cu adevarat un om de valoare ce merita recompensat!
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Este o ocazie deosebita prin care putem aplauda valorile Constantei!


Propunerea 18:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Carmen Aldea Vlad
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Un compozitor ce face cinste Constanței!
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Una minunata!


Propunerea 19:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Ileana Sipoteanu
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Este un nume și o valoare pentru Constanta.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Un simbol al recunoașterii că avem oameni valoroși! Felicitări!


Propunerea 20:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Dan Mihai Ionescu
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Dl. Dan Mihai Ionescu este expert restaurator metale, cu o vechime de 44 de ani. Prin mainile domniei sale au trecut mii de piese arheologice, care au fost curatate, reparate si mai apoi conservate, multe dintre ele fiind expuse, in prezent, in salile Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta. Consider ca munca insuficient cunoascuta a acestui om, dedicat profesiei sale, merita sa fie recunoscuta si apreciata!
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Un gest firesc de recunoastere a activitatii si profesionalismului oamenilor din jurul noastru, cu atat mai necesara in vremurile noastre.


Propunerea 21:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Gheorghe Hagi
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Gheorghe Hagi este un model si o valoare in sportul râmanesc. „Regele Fotbalului” este unul dintre cei mai apreciati fotbalisti romani ai tuturor timpurilor; fost căpitan al echipei naționale, unul dintre cei mai faimoși purtători ai tricoului cu numărul 10 din lume, legenda vie a fotbalului românesc, este fără îndoială romanul cu care ne mândrim în lume.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: De apreciat si de incurajat


Propunerea 22:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Valentin Ciorbea
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Fără îndoială, una dintre personalitățile autentice, cu care cultura dobrogeană se poate mândri, este istoricul și profesorul universitar Valentin Ciorbea. După o viață dedicată studiului și carierei didactice, profesorul Valentin Ciorbea se poate mândri cu o activitate deosebit de valoroasă, în slujba cercetării, cunoașterii și promovării naționale și internaționale a istoriei și culturii dobrogene. Domnia sa poate fi considerat cel mai valoros și prolific istoric dobrogean și cel mai bun cunoscător a istoriei Portului Constanța. Pe lângă valoroasa operă științifică, Valentin Ciorbea a format, de la catedră, sute de studenți, masteranzi și doctoranzi, aducându-și contribuția în dezvoltarea vieții academice și universitare constănțene. Membru al Academiei Oamenilor de Știință din România – Filiala Constanța, istoricul Valentin Ciorbea a publicat circa 34 de cărți, dintre care zece ca unic autor, pentru care a primit nu mai puțin de șase premii naționale. În Anul Centenarului, îl propun pe domnul profesor Valentin Ciorbea în rândul celor 100 de personalități și figuri emblematice ale orașului Constanța.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Felicitari organizatorilor acestei acțiuni, menita a recompensa, într-un gest simbolic, oamenii valoroși ai comunității noastre!


Propunerea 23:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Florin Munteanu
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Florin Munteanu este un jurnalist cu zeci de ani de experienta in presa vorbita, un critic aspru al realitatilor cotidiene. Director de radio, coleg cu un bun simt cum rar se mai intalneste in ziua de astazi, un bun moderator de intalniri “acide”, un promotor al dezvoltarii si sustinator al initiativelor menite sa dezvolte orasul si oamenii.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Interesanta, de urmarit pe viitor.


Propunerea 24:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Elizabeta Samara
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Elizabeta Samara este cea mai bine clasată jucătoare de tenis de masă din România, clasata în topul mondial. Constanteanca a reusit sa le invinga pe cele mai apreciate jucatoare ale momentului si s-a impus de fiecare data, in ultimii ani. Iata cum sportul romanesc ia cu asalt topurile mondiale si aurul mult ravnit. Anii grei de antrenament cu rigorile si restrictiile sale au avut rezultate spectaculoase. Felicitari, constanteanco!
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Un eveniment memorabil, cu cinste si onoare pentru valoare.


Propunerea 25:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: prof. univ. dr. Victor Ciupina
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Despre prof. Victor Ciupina se spune ca a fost cel mai longeviv rector al unei universitati de stat din Romania. Aflat la conducerea uneia dintre cele mai apreciate universitati din tara noastra, prof. Ciupina a gestionat ireprosabil probleme si dificultatile intampinate pe parcursul mandatelor sala, ajutand universitatea sa le depaseasca si sa razbeasca. Cresterea numarului de studenti, autorizarea unor noi specialitati si dezvoltarea infrastructurii au accelerat dezvoltarea centrului universitar de la malul marii. Generatii intregi ii sunt recunoscatoare.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Importanta pentru comunitatea constanteana.


Propunerea 26:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Fundatia Baylor Marea Neagra
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Prevenirea, tratarea și îngrijirea bolilor infecțioase – aceasta este misiunea Fundatiei Baylor din Constanța. Susținatori a trei centre de testare și consiliere rapidă în regiunea Dobrogea (primele din țară), a unui laborator mobil pentru testare și un Complex Rezidențial pentru tineri vulnerabili, cu peste 10 ani de activitate, aceasta fundatie este activa in mediul social, implicandu-se in numeroase proiecte. Pentru ca ajuta spitalele din România asigurându-le donații de medicamente, pentru ca oferă personalului sanitar cursuri specializate de educație medicală continuă, pentru cele mai sus enumerate si pentru multe alte initiative laudabile, consider ca Fundatia Baylor Marea Neagra merita sa primeasca un trofeu.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Merita sa ii aplaudam la scena deschisa pe toti cei care au adus contributie reala societatii in care traim.


Propunerea 27:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Crucea Rosie filiana Constanta
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Mandru ca am intalnit constanteni voluntari, constanteni oameni, constanteni cu initiativa, constanteni care vor sa salveze, sa se implice si sa isi aduca aportul la dezvoltarea unui sistem de intrajutorare. In Crucea Rosie se afla acesti oameni care merita respectul nostru, cu atat mai mult cu cat in ziua de astazi conceptul de “voluntar” este strain majoritatii populatiei. Oamenii acestia sunt un model si bravo lor ca reusesc sa gaseasca parteneri carora sa le imprime spiritul civic.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Oportuna.


Propunerea 28:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Nermin Hogea
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Poeta, pictorița, traducător a pieselor din limba turcă e se pun în scenă si voluntar cand timpul ii permite.
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Ceva unic pentru tara! Nu am mai intalnit sa existe pe undeva prin tara o astfel de Gala ce aduce in prim plan oamenii de valoare!


Propunerea 29:
Imi face o deosebita placere sa propun pe: Gaju Mariana
La baza acestei propuneri stau urmatoarele considerente: Munca in folosul comunității. Un primar de excepție!
Apreciez aceasta initiativa de a dedica o Gala personalitatilor emblematice ale Constantei ca fiind: Deja o tradiție. Asteptam cu nerăbdare fiecare an in care putem să ne propunem oamenii care fac ceva bun iar voi arătați că se poate!

The requested content cannot be loaded.
Please try again later.