Proiect derulat de Asociația Pangeea și susținut de Isis Hospital Intra in cont
2013: A fost propusă de către constănțeni la cea de-a treia ediţie “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”, la secţiunea Cultură și Artă.
2014: La cea de-a patra ediţie, constănţenii au propus-o din nou și a câștigat trofeul ”Zece Oameni de Valoare pentru Constanța” la secţiunea Cultură și Artă.
Citește mai jos argumentele care susțin propunerea acesteia și alătură-te grupului de susținători.
Cel mai bun cor barbatesc din lume.
Va doresc inspiratie in alegerea pieselor pentru viitoarele concursuri si spectacole. Sa va ajute Dumnezeu sa fiti mereu castigatori, pentru ca sunteti o adevarata comoara nationala iar de fiecare data cand va ascult sufletul mi se umple de bucurie si ma bucur ca m-am nascut romanca. Avem nevoie de oameni ca dumneavoastra sa ne aduca aminte de identitatea noastra si de faptul ca tot ce este romanesc nu piere. Va iubesc si va imbratisez din tot sufletul!
Baieti sunteti FOARTE FOARTE FOARTE BUNI !!!
Un mare BRAVO pentru toate rezultatele voastre!!
Meritati cinstea,aprecierea si lauda noastra a tuturor pe deplin!!!
Cea mai mare realizare a mea pana in prezent pe plan profesional este activitatea in cadrul acestui cor! Multumesc, in primul rand dirijorului, Pr.Arhid. Ion-Iulian Dumitru pentru incredere si cooptare, colegilor pentru ca m-au acceptat si m-au suportat (si inca ma suporta:) Multumim tuturor pentru aprecierea voastra! Rugam pe Dumnezeu sa ne ajute ca si de acum inainte sa realizam cat mai multe proiecte ca, prin munca noastra si sprijinul+sustinerea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop Teodosie sa aducem pace si bucurie sufletelor dvs.!
the best
Felicitari ! Mult succes !
Corala “Armonia” prezinta o tradiție în Postul Mare – proiectul muzical “În vremea aceea…” a ajuns la cea de-a IV-a ediție, reprezentațiile de anul acesta ținându-se pe scenele din Deva, Petroșani, Reșița, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin și Constanța.
Corala “Armonia” a participat la prima editie a Olimpiadei Europeane de Muzica Corala, ce a avut loc la Graz, in Austria.
Corala Arhiepiscopiei Tomisului s-a inscris la 3 secțiuni: cor bărbătesc, muzică sacră și folclor. La secțiunea de folclor, corala a fost acompaniată de Muzica Divertis din Constanta si Orchestra Naţională “Lăutarii” din Chişinău. Corala Armonia s-a intors acasa cu 3 premii:
– la sectiunea cor barbatesc, s-a cantat imnul Romaniei, iar Armonia a primit trofeul si titlul de campioana europeana la cor barbatesc.
-la sectiunea folclor, Armonia a primit locul I si medalia de aur si declarata vicecampioana europeana la folclor, cu o diferenta de 2 puncte fata de marele premiu.
– la sectiunea muzica religioasa, Armonia a castigat locul II si medalia de argint.
Corala “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului este un demn exemplu de participare constructiva a imaginei Orasului Constanta, drept pentru care merita distinctia “10 oameni de valoare”.
Ascult cu placere Corala bărbătească “Armonia”
Un plus cultural pentru Constanta!!
Un cor deosebit
Baietii din “Armonia”sunt extraordinari.Daca o alta tara din lumea asta ar fi avut un grup coral de o valoare asa de mare,ar fi devenit cu siguranta un subiect de mandrie la nivel national.Sunt proiecte organizate de catre statul roman in alte tari,prin care se incearca dedezvaluirea frumusetii culturii si traditiilor romanesti.De cele mai multe ori sunt prezentate personaje din lumea spectacolului romanesc de un nivel cultural indoielnic.Cultura romaneasca ar trebui reprezentata in fata strainilor de valori precum baietii din “Armonia”,astfel si romanii care sunt prin strainatate ar avea cu ce sa se mandreasca.
Corala ”Armonia” din Constanta reprezinta elita muzicii corale romanesti in momentul de fata. Chiar daca finantarea lasa de multe ori de dorit, baietii reusesc sa ofere publicului interpretari de inalta calitate. Au aratat acest lucru si anul trecut in Statele Unite, asa cum puteti citi intr-o postare anterioara…
Sunt mandru ca am cantat in acest cor si va invit sa imi urmati exemplul si sa ii votati!
Eu nu prea ascult coruri religioase, inainte ascultam doar la biserica, acum de cand am fost la un concert de colinde la care au participat si Corala bărbătească “Armonia” am inceput sa-i ascult si acasa, sunt foarte talentati dar si foarte organizati, au un dirijor -super- , niste voci divine, nu mai spun ca solisti sunt fantastici merita sa-i ascultati.Rezultatele obtinute la Olimpiada Corale Mondiale”World Choir Games” reflecta pe langa talent, munca, dedicatie, pasiune, si un lucru foarte important intr-un cor (in orice grup) comunicare. Sa-i ajute Dumnezeu in continuare, VOTATI!
Talentul baietilor din Corala Armonia este de necontestat si merita sa se afle printre cele 10 pozitii din gala romanilor de valoare
Indrumatorul Bogdan Oancea – Un super om, plin de multa pasiune, daruire si multa rabdare.
Succes, multe realizari si impliniri in tot ceea ce intreprinde!
Folclorul reprezintă cartea de vizită a României în lume, lucru demonstrat de performanţa deosebită a coralei bărbăteşti “Armonia”, care a obţinut doua medalii de aur, la cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Corale Mondiale”World Choir Games”, desfasurata in perioada 4-14 iulie 2012, în Cincinnati, statul Ohio, SUA.
World Choir Games reprezintă cel mai important concurs destinat corurilor din întreaga lume, ce se desfășoară o dată la doi ani. Editiile anterioare au avut loc în Austria, China, Germania şi Coreea de Sud.
La concurs s-au înscris peste 350 de ansambluri corale. „Armonia” a participat la 2 din cele 21 sectiuni existente: Religioasă Sacră și Folclorică.
Corala bărbătească “Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu, a intrat sub oblăduirea Arhiepiscopiei Tomisului, cu ajutorul căreia susţine numeroase concerte atât în ţară, cât şi în străinătate. În prezent, “Armonia” este formată din 27 de membri, reuniti sub bagheta dirijorului Arhid. Drd. Iulian Dumitru si dispune de un repertoriu diversificat, alcătuit din piese religioase, folclor românesc şi internaţional, colinde tradiţionale româneşti şi străine, dar şi piese din repertoriul clasic universal.