Oameni de Valoare

Reconstrucția morală continuă.

 • Propune Oameni de Valoare
 • Ediția 7
 • Propune idei de valoare
 • Avem nevoie să ştim că există exemple de urmat, oameni care au excelat prin calităţile lor profesionale, puse în slujba societăţii.
 • Fără contribuţia fiecăruia dintre noi, viaţă socială, economică şi culturală a oraşului nostru este supusă hazardului, fiind pasibilă de regres.

prof.univ.dr.ing. Lucian Băluț

» Academic | 4 comentarii | Acorda un calificativ

 

I s-a acordat Trofeul “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa” – ediţia I în domeniul Academic datorită activităţii extraordinare pe care a avut-o si o are, ca profesor al Universitatii Maritime Constanta.

Întotdeauna fermecator si modest, a fascinat zeci de generatii de studenti prin cursurile predate, are nenumărate carti si articole publicate, a fost ales de două ori Decan al Facultăţii de Electromecanică Navală, Şef de catedră Electrotehnică Electronică şi Informatică Navală iar numele său este nominalizat în majoritatea publicăţilor de recunoaştere a oamenilor de valoare din România.

De asemenea, Prof. Univ. Dr. Ing. Lucian Băluţ este matematicianul din spatele algoritmului propus de primarul Radu Mazăre pentru distribuirea caselor ieftine pentru tineri, algoritm ce a revoluţionat sistemul de acordare a locuinţelor prin obiectivitatea reală de alegere.

La cea de-a treia ediţie “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”, constănţenii l-au propus din nou la secţiunea Academic.

Adauga un comentariu

Comentarii

 1. Lucian Băluţ, selectat de PwC şi FMI pentru managmentul privat al Portului Constanţa
  Prima pagină 28 sep 2012
  “O listă mare şi selectă de persoane, din România, Olanda, Germania, Franţa şi nu numai se află în atenţia PricewaterhouseCoopers (PwC) şi FMI, pentru recrutarea componenţei managementului privat al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa. Compania de stat a intrat în linie dreaptă la acest capitol, spre deosebire de alte instituţii care încă nu au desemnat firmele de head-hunter. Conform surselor noastre, pentru poziţia de chief executive officer (prescurtat CEO – cea mai înaltă poziţie executivă din cadrul conducerii administrative a unei companii, firme, corporaţii, organizaţii non-profit sau agenţie guvernamentală care raportează unui consiliu de administraţie -n.r.) şi-au depus CV-urile sute de persoane, între care – surpriză! – şi Lucian Băluţ, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa. Facem precizarea că într-un astfel de proces de selectare a personalului pentru managementul privat culoarea politică şi funcţia pretendenţilor nu contează. Sau, cel puţin nu ar trebui să conteze, iar având în vedere că selecţia este făcută de PwC, lucrurile se vor desfăşura, fără îndoială, cu profesionalism. Revenind la Lucian Băluţ, el a reuşit, până în momentul de faţă, să atingă performanţa de a fi selectat, din sute de dosare depuse, şi urmare a unui interviu deja susţinut în faţa celor care fac recrutarea, pe lista scurtă. Lista scurtă este reprezentată de 5 candidaţi – Lucian Băluţ, alături de 4 alte persoane din Germania, Franţa şi Olanda, spun surse bine informate. Din cele 5 persoane, PwC şi FMI vor alege cea mai potrivită persoană să deţină postul de CEO. Teoretic, după desemnare, urmează să-şi spună cuvântul, prin vot, şi Adunarea Generală a Acţionarilor, respectiv Consiliul de Administraţie.

  Alexandra ANTON”

 2. Are nenumărate carti si articole publicate, a fost ales de două ori Decan al Facultăţii de Electromecanică Navală, Şef de catedră Electrotehnică Electronică şi Informatică Navală iar numele său este nominalizat în majoritatea publicăţilor de recunoaştere a oamenilor de valoare din România. De asemenea, Prof. Univ. Dr. Ing. Lucian Băluţ este matematicianul din spatele algoritmului propus de primarul Radu Mazăre pentru distribuirea caselor ieftine pentru tineri, algoritm ce a revoluţionat sistemul de acordare a locuinţelor prin obiectivitatea reală de alegere.

The requested content cannot be loaded.
Please try again later.