Oameni de Valoare

Reconstrucția morală continuă.

  • Propune Oameni de Valoare
  • Ediția 7
  • Propune idei de valoare
  • Avem nevoie să ştim că există exemple de urmat, oameni care au excelat prin calităţile lor profesionale, puse în slujba societăţii.
  • Fără contribuţia fiecăruia dintre noi, viaţă socială, economică şi culturală a oraşului nostru este supusă hazardului, fiind pasibilă de regres.

Despre noiDESPRE NOI

În semn de apreciere pentru interesul acordat dezvoltării oraşului, Asociaţia Pangeea dedică oamenilor de valoare ai Constanţei un eveniment special plănuit să aibă loc an de an în luna martie. În ultimii opt ani au fost oferite trofee de excelenţă personalităţilor care au realizat lucruri remarcabile, care au reprezentat cu succes spiritul constănţean şi au luptat pentru un loc fruntaş, în orice domeniu au activat.
„Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa” reprezintă o recunoaştere publică a reuşitelor unora dintre cei mai valoroşi oameni ai ţării, care au contribuit la dezvoltarea oraşului-port Constanţa. În cadrul galei sunt recunoscute personalităţi care, dând dovadă de profesionalism în activitatea pe care o desfăşoară, se constituie în modele pentru societatea românească. Gala „Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa” poartă amprenta Asociaţiei Pangeea. Pangeea recunoaşte valoarea şi îi preţuieşte pe cei care o păstrează. Accesează pagina de Arhivă pentru a surprinde momente din cadrul edițiilor anterioare ale Galei „Zece Oameni de Valoare pentru Constanța”.


Lista 100 oameni de valoare_Gala editia a IX-a

ACADEMIC

Prof. Victor Ciupină
Ion Băraru
Lect. Univ. Dr. Bobe Alexandru
Prof. Univ. Ana Maria Munteanu
Prof. Univ. Dr. Adrian Bavaru
Prof. Univ. Dr. Ing. Cornel Panait
Prof. Univ. Dr. Nuredin Ibram
Acad. Marian Traian Gomoiu
Prof. Univ. Valentin Ciorbea

DEZVOLTAREA SOCIALĂ

Alina Vasea
Adrian Gemănaru
Arhiepiscopia Tomisului
Corina Martin
Costin Scurtu
Crucea Roşie filiala Constanţa
Fundatia Baylor Marea Neagră
Liliana Cornilă
Muftiatul Cultului Musulman, Constanţa
Cojoc Marioara
Paul Andreescu
Petre Zamfir
Gheorghe Papuc

ADMINISTRATIV

Ana Rodica Crăciun
George Scupra
George-Mirel Cristescu
Gheorghe Ungureanu
Mariana Gâju
Nicolae Bucovală
Mihai Daraban
Sorin Marcel Colesniuc

MASS-MEDIA

Aurelia Lăpuşan
Bogdan Papacostea
Florin Munteanu
Monixa Coroiu
Valentin Coman
Ovidiu Dunăreanu
Arcadie Strahilevici
Lucian Cristea

SPORT

Ciprian Marica
Daniela Sofronie
Elena Frîncu
Elizabeta Samara
Gheorghe Hagi
Horia Tecău
Nicolae Forminte
Mirela Szemerjai
Răzvan Florea
Simona Amânar
Simona Halep
Viorel Filimon
Cătălina Ponor
Iliuţă Floroiu
Olga Didilescu
Andrei Pavel

CULTURĂ ȘI ARTĂ

Conf. Univ. Dr. Gheorghe Caruțiu
Daniela Vlădescu
Doina Păuleanu
Florica Cruceru
Gheorghe Stanciu
Horaţiu Cherecheş
Liviu Manolache
Ileana Ploscaru
Lucian Iancu
Maria Magiru
Mihai Sorin Vasilescu
Nina Udrescu
Mirela Pană
Prof. Univ. Dr. Daniela Ţurcanu Caruţiu
Monica Cherecheş
Aida Abagief
Anaid Tavitian
Alexandru Mereuţă
Radu Ciorei
Rasvan Cernat
Vasile Gherghilescu
Ion Tiţoiu
Virgil Andriescu
Vasile Moldoveanu

MUZICA

Andreea Bănică
Carmen Aldea Vlad
Ileana Şipoteanu
Laurenţiu Duţă
Mihai Trăistariu
Harry Tavitian
Alexandra Stan

Oameni de Valoare ediție 100 centenar România

100 de personalităţi ale Constanţei au fost premiate pe 24 ianuarie 2019 în cadrul Galei „10 Oameni de Valoare pentru Constanţa”, ediţie specială dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul a avut loc la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret Jean Constantin şi a urcat pe scena 100 de oameni valoroşi care au contribuit la dezvoltarea judeţului Constanţa.

Premiile s-au acordat în funcție de 8 mari domenii de activitate: Medicină, Academic, Dezvoltarea societăţii, Administrativ, Mass-media, Sport, Muzică, Cultură şi artă.

Motivaţia editţei speciale 100 de ani România – Centenarul Marii Uniri este promovarea personalităţilor care au marcat şi jalonat istoria locală, dar şi a celor care îşi înrădăcinează notorietatea în prezentul social, economic, cultural etc spre o mai puternică influenţă şi călăuzire în modelarea conştiinţei şi a idealurilor prezente.

Oportunitatea ediţiei speciale a fost dată de necesitatea realizării unui bilanţ valoric al personalităţilor şi conştiinţelor ce au marcat traseul istoriei locale.

Impactul ediţiei speciale este dat de creşterea prestigiului cultural al oraşului de la malul mării, creşterea vizibilităţii comunităţii constănţene, stimularea interesului pentru valorificarea iniţiativelor ce au scop primordial educaţia, tradiţiile şi obiceiurile specifice comunităţilor care formează spaţiul dobrogean, îmbunătăţirea imaginii celor implicaţi în proiect şi cunoaşterea istoriei Dobrogei noastre.

Obiectivele urmărite prin realizarea acestei ediţii speciale sunt, pe lângă promovarea valorilor constănţene, stimularea populaţiei în vederea implicării în acest proces de reconstrucţie morală a societăţii, promovarea culturii şi valorilor sociale sub toate aspectele sale, creşterea interesului membrilor comunităţii şi implicarea lor în proiecte interactive, realizarea unui spectacol cu tradiţie, evidenţierea avantajului competitiv al oraşului Constanţa în calitate de oraş cu istorie milenară, precum şi ridicarea nivelului de cunoştinţe pe plan cultural, social şi uman al tinerilor, împreună cu implicarea cetăţenilor în proiecte ce vizează activităţi cu caracter cultural, profesional şi de angajare civică.

The requested content cannot be loaded.
Please try again later.