Oameni de Valoare

Reconstrucția morală continuă.

 • Propune Oameni de Valoare
 • Ediția 7
 • Propune idei de valoare
 • Avem nevoie să ştim că există exemple de urmat, oameni care au excelat prin calităţile lor profesionale, puse în slujba societăţii.
 • Fără contribuţia fiecăruia dintre noi, viaţă socială, economică şi culturală a oraşului nostru este supusă hazardului, fiind pasibilă de regres.

Dr. Raed Arafat

» Medicina | 23 comentarii | Acorda un calificativ

 

I s-a acordat Trofeul de Excelenţă  “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa” – ediţia I şi ediţia a II-a subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Decorat de preşedintele ţării în urmă cu 6 ani cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români, medicul român de origine palestiniană Raed Arafat a înfiinţat şi coordonat Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), primul serviciu medical de urgenta, resuscitare si descarcerare din Romania.

SMURD este unul dintre  putinele, dar valoroasele, produse medicale de export ale Romaniei. Pentru infiintarea si sustinerea sistemului medical de urgenta şi în oraşul nostru, Raef Arafat primeste premiul de excelenţă “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”.

La cea de-a treia ediţie, constănţenii l-au propus din nou la secţiunea Medicină și a câștigat trofeul “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa” la această categorie.

Citește mai jos argumentele care susțin propunerea acestuia și alătură-te grupului de susținători.

Adauga un comentariu

Comentarii

 1. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a fost selectat de ediţiile europene ale revistei Reader’s Digest pe lista scurtă cu opt personalităţi ale căror eforturi au determinat schimbări semnificative în societate, informează vineri Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
  În fiecare an, un juriu format din redactorii-şefi ai celor 20 de ediţii europene ale Reader’s Digest onorează o personalitate remarcabilă din Europa care s-a dedicat cu generozitate şi curaj servirii semenilor săi.
  Juriul a selectat din zecile de propuneri primite o listă scurtă cu opt personalităţi, ale căror eforturi au determinat schimbări semnificative în societate. Printre aceştia s-a numărat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România Raed Arafat. El este considerat un pionier în medicină, cel care a reformat serviciul de asistenţă medicală de urgenţă din ţara noastră.
  “Nu privesc ceea ce fac ca pe un job. Este hobby-ul şi pasiunea mea”, spune medicul român despre munca sa.
  Raed Arafat este prezentat într-un articol amplu, publicat în toate ediţiile europene din luna februarie ale revistei Reader’s Digest, alături de poveştile altor personalităţi internaţionale, ale căror eforturi puse în slujba semenilor lor au impresionat juriul: interpreta britanică Adele, paraşutistul Felix Baumgartner, campioana la Jocurile Paralimpice Oksana Savcenko, investigatorul de crime cibernetice Mikko Hyppönen, activistul politic Srdja Popović şi cercetătorul în domeniul bolilor neurologice degenerative Christine van Broeckhoven.
  De la prima decernare a acestui premiu, ce a avut loc cu 18 ani în urmă, în 1996, revista Reader’s Digest aduce în fiecare an un omagiu oamenilor obişnuiţi, care nu caută celebritatea, dar care şi-au dedicat viaţa unor cauze nobile, precum combaterea violurilor, torturii, traficului cu fiinţe umane, HIV/SIDA sau respectarea drepturilor femeilor.
  În 2010, premiul a fost câştigat de românca Iana Matei, luptătoare împotriva traficului cu fiinţe umane. AGERPRES

 2. Romani de valoare sunt multi, dar nu si populari ca acest mare om al medicinei noastre, un profesionalist, un deschizator de drumuri, un iubitor de oameni si un responsabil de vieti.
  Este singurul intr-un sistem plin de mocirla care mai da sperante ca in aceasta tara se mai poate face ceva, omul sfinteste locul, iar cand este vorba de un astfel de om cuvintele nu sunt de ajuns niciodata, oricati de 10 ar fi nu sunt de ajuns, jos palaria DOMNULE DOCTOR RAED ARAFAT si MULTUMIM CA EXISTI!

 3. Mii de multumiri unui Adevarat Medic si Adevarat Om. A trimis un elicopter SMURD si astfel mi-a salvat copilul zdrobit intr-un accident rutier, cand nu i se mai dadea o sansa… Cuvintele mele sunt de prisos . Dumnezeu sa va binecuvanteze, Excelenta!!!

 4. Este cu adevarat Roman. Pentru DR. RAED ARAFAT Viata are prioritate.

 5. Daca am avea la carma tarii oameni ca domnia sa multe lucruri bune s-ar face.Si nici nu se bate cu pumnul in piept precum fac altii care nu au facut decat sa jecmaneasca acest popor si sa puna pe umerii romanilor mai mult decat pot duce.Il admir si il apreciez.

 6. Un strain, care e mai roman decat multi alti, si care are a revoluţionat, in bine, sistemul medical din România, prin infiinţarea SMURD(Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare).

 7. Numai bine cu foarte bine pot sa scriu, mentin cu Dr Arafat.

 8. Bolile ce ne omoară
  Nu mai poţi să le alini.
  Doctori mulţi avem în ţară,
  Însă medici… prea puţini! DR.Raed Arafat este cel mai bun.

 9. Pentru ca merita, e mai roman decat multi romani…

 10. Eu cred ca Raed Arafat poate fi votat ca unul dintre cei mai responsabili oameni din Europa, ca tot este o moda sa ne raportam la valori europene; domnia sa a actionat ca o constiinta superioara, romani de-ai nostri, care rabufnesc de nationalism, n-au facut decat sa distruga tot ceea ce un om inteligent ca Arafat s-a straduit sa salveze; ar trebui clonat!

 11. Cel mai “mare” roman al anului 2012, cel care a facut ca din nou mamaliga sa explodeze , cel care a “trezit” constiinte , cel care ne-a dat curaj si speranta . cel care a transformat o populatie in popor.

 12. Din umila mea pozitie de cetatean responsabil i-mi permit sa aduc multumiri si sa ma plec in fata excelentelor Domni Doctori ; Dr. Chirurg Claudiu Turculet Spitalul de urgenta Floreasca, Dr. Chirurg George Vasilescu Spitalul de Urgenta Bagdasar Arseni, Dr. Nicusor Branescu Spitalul Polizu si Dr. Ion Vasile Spitalul Colentina, tuturor le doresc din adancul sufletului meu multa sanatate si La MULTI ANI !.

 13. un om adevarat;;;;cum rar intilnesti..este ;DOCTORUL RAED ARAFAT merita..

 14. Majoritatea cetatenilor romani responsabili ,cunosc realizarile marelui Om Raed Arafat, nu doresc sa adaug nimic in plus pentru ca nu trebuie ,decat sa-l respectam si sa-i urmam exemplu, cum putem fiecare acolo unde activam.

 15. A INVENTAT O STRUCTURA DE STAT IN CARE OAMENII AU INCREDERE,A REUSIT PERFORMANTA UNICA IN ROMANIA.

 16. A salva un om, a cruta zbuciumul unui tata, a menaja sensibilitatea unei femei nu inseamna sa faci o fapta buna, ci o fapta omeneasca.

 17. Un roman care are a revoluţionat sistemul medical din România, prin infiinţarea SMURD(Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare).
  Omul a reuşit sa infiinţeze si sa dezvolte un sistem de medicina de urgenta performant, singurul sistem despre care se poate spune ca funcţioneaza în Romania.
  A reuşit performanţa unica în Romania, de a inventa o structura de stat in care romanii au încredere. Raed Arafat a salvat mii de vieţi.
  Numele lui este asociat cu profesionalismul, perseverenţa, seriozitatea, etica si morala fiind considerat lider şi erou. Oamenii initiaza campanii pe retelele de socializare, care aduna zeci de mii de sustinatori pentru a-l convinge sa accepte pozitia de ministru al sanatatii. Este o situatie fara precedent in Romania, ca populatia sa ceara un om, un tehnocrat pe o pozitie de ministru, al carei ocupant este mereu desemnat politic. Este poate cel mai popular roman in viata.

The requested content cannot be loaded.
Please try again later.